Blogs & Recipes

One pot scampi pasta

One pot scampi pasta

Att laga allt i en panna är väldigt smidigtoch gör att middagen går snabbt attordna. Det här receptet ger dig en härligrätt med spaghetti, scampi och tomat.

Ingredienser:
● 200 g körsbärstomater, delade i mitten
● 100 g babyspenat
● 1 gul lök, finhackad
● 3 klyftor vitlök, finhackad
● 1 röd chilifrukt, finhackad
● 200 g spaghetti
● 2 msk olivolja
● 600 ml vatten
● scampi
● 50 g parmesanost, riven
● 1 dl basilika, grovt hackad
● salt
Tillagning
1. Lägg tomater, spenat, lök, vitlök och chili i en stor stekpanna. Lägg sedan spaghettin i mitten av pannan och häll över olivoljan och 600 ml vatten.
2. Hetta upp pannan till medelvärme. Rör pastan regelbundet och koka i cirka 9 minuter tills pastan är klar och vätskan nästan är borta. Det ska bli till en tjock sås.
3. Tillsätt scampi efter 6 minuter och rör runt.
4. Ta bort pannan från värmen och rör ner parmesanost och basilika. Krydda med havssalt och mald svartpeppar.

Läs mer