One pot scampi pasta

One pot scampi pasta
Karen Papanyan

Att laga allt i en panna är väldigt smidigt
och gör att middagen går snabbt att
ordna. Det här receptet ger dig en härlig
rätt med spaghetti, scampi och tomat.

Ingredienser
● 200 g körsbärstomater, delade i
mitten
● 100 g babyspenat
● 1 gul lök, finhackad
● 3 klyftor vitlök, finhackad
● 1 röd chilifrukt, finhackad
● 200 g spaghetti
● 2 msk olivolja
● 600 ml vatten
● scampi
● 50 g parmesanost, riven
● 1 dl basilika, grovt hackad
● salt

Tillagning
1. Lägg tomater, spenat, lök, vitlök
och chili i en stor stekpanna. Lägg
sedan spaghettin i mitten av
pannan och häll över olivoljan och
600 ml vatten.
2. Hetta upp pannan till medelvärme.
Rör pastan regelbundet och koka i
cirka 9 minuter tills pastan är klar
och vätskan nästan är borta. Det
ska bli till en tjock sås.
3. Tillsätt scampi efter 6 minuter och
rör runt.
4. Ta bort pannan från värmen och
rör ner parmesanost och basilika.
Krydda med havssalt och mald
svartpeppar.

Tillbaka till bloggen