Att laga allt i en panna är väldigt smidigt och gör att middagen går snabbt att ordna. Det här receptet ger dig en härlig rätt med spaghetti, scampi och tomat.
Ingredienser ● 200 g körsbärstomater, delade i mitten ● 100 g babyspenat ● 1 gul lök, finhackad ● 3 klyftor vitlök, finhackad ● 1 röd chilifrukt, finhackad ● 200 g spaghetti ● 2 msk olivolja ● 600 ml vatten ● scampi ● 50 g parmesanost, riven ● 1 dl basilika, grovt hackad ● salt
Tillagning 1. Lägg tomater, spenat, lök, vitlök och chili i en stor stekpanna. Lägg sedan spaghettin i mitten av pannan och häll över olivoljan och 600 ml vatten. 2. Hetta upp pannan till medelvärme. Rör pastan regelbundet och koka i cirka 9 minuter tills pastan är klar och vätskan nästan är borta. Det ska bli till en tjock sås. 3. Tillsätt scampi efter 6 minuter och rör runt. 4. Ta bort pannan från värmen och rör ner parmesanost och basilika. Krydda med havssalt och mald svartpeppar.